Блог за финансова грамотност, инвестиции и лични финанси

събота, 19 октомври 2019 г.

Подкастът на ЕКИП и образователната му роля

Не съм вярвал, че ще го кажа, но препоръчвам съдържание на ЕКИП.

За тези, които не знаят, зад абревиатурата ЕКИП стои "Експертен клуб за икономика и политика" - либертариански тинк-танк, проповядващ лесе-фер политика, икономическа дерегулация, а понякога и чист пазарен фундаментализъм.

Дали визията за света и идеите на групата са осъществими и полезни, е въпрос на индивидуална оценка. Има обаче един подкаст, създаван от момчетата от ЕКИП, в който има много стойност. Това е поредицата "Интелигентният инвеститор" (линкът се отваря в нов прозорец).

Първо, самият подкаст е направен доста добре и професионално. Второ, което е и по-важното, част от епизодите са образователни и всъщност доста съдържателни. Препоръчвам на всеки, който иска да затвърди финансовата си грамотност, да изслуша епизодите с гостите.

Сред събеседниците са Стойчо Недев и Стойне Василев, които имат сериозна заслуга за изграждането на общност от хора, които се интересуват от лични финанси. Много интересен е и последният засега епизод с Бисер Манолов, но и в останалите издания има много какво да се чуе.

Подкастът просто е добър. Никога не е излишно да се чуе странично мнение или да се попие чужд опит, особено, ако пътуването към работа е дълго. Препоръчвам.


Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар

В блога

Политика и икономика във ФБ

Избрано

Живот без покрив или как преследването на FIRE води към тъпи идеи

Много пъти е споменавано, че преследването на финансова независимост не бива да бъде самоцел. Обичайните изтъквани доводи е, че тази цел пон...

Архив

По жицата

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *