Блог за финансова грамотност, инвестиции и лични финанси

За мен

Здравейте,

Казвам се Радко Кръстанов и вярвам, че имам какво да споделя и с какво да помогна на хората, които се интересуват от инвестиции и лични финанси.

Магистър съм по журналистика, но осъзнах, че финансите са моята страст, когато започнах да търгувам на капиталовите пазари през 2007 г. Преживях световната финансова криза, но загубите не ме отказаха, а ми дадоха важни уроци. Реших, че искам да повиша теоретичната си подготoвка, специализирайки Финансов мениджмънт. Наред с академичното образование не спирах да чета за инвестирането и управлението на парите.

Житейските ветрове ме отвяха в Англия, където довърших преквалификацията си с ААТ диплома, а в момента се занимавам с данъчното счетоводство на компании от Европейския съюз. На Острова повиших значително финансовата си култура, имах достъп до много и разнообразни инвестиционни възможности и се стремях да се възползвам максимално от тях.

Страничните ми интереси включват икономическа теория, теория на игрите и финансови технологии.

Не харесвам икономическото неравенство, породено от пазарните несъвършенства. Вярвам, че срещу него трябва да се води целенасочена борба и едно от оръжията е финансовата грамотност.

Въоръжете се!

Поздрави и приятно четене.

0 коментара:

Публикуване на коментар

В блога

Политика и икономика във ФБ

Избрано

Нов полезен аналитичен инструмент за инвеститорите на БФБ

Благодарение на споделен линк във форума на Investor.bg стана ясно, че нов аналитичен инструмент е на разположение на инвеститорите на БФБ. ...

По жицата

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *